Att skriva som tonåring

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg älskade jag att hitta på historier redan som barn. Detta brinnande intresse följde mig oavbrutet under tonårstiden, även om vissa saker av naturliga skäl förändrades: Ritblocken byttes ut till collegieblock, vilka jag flitigt fyllde från pärm till pärm med snirkliga och ibland svårlästa bokstäver (ja jag erkänner, min handstil har aldrig varit vacker). Jag slutade illustrera mina böcker när jag var i början av tonåren. Berättandet i sig hade, utan att jag egentligen reflekterat över det, fått en djupare innebörd och bilderna hade börjat sakna relevans – jag såg dem tydligt ändå, inuti mitt huvud.

En sak förblev emellertid sig lik: Jag ville använda min fantasi. Hundraprocentigt och all in. Jag skapade en låtsasvärld där djuren kunde tala och betedde sig precis som människorna… tillsammans med människorna. På mina randiga papper växte denna smått magiska värld fram där människor och djur gick i skolan tillsammans och brottades med livets alla problem tillsammans. Som jämlikar. Det blev inte bara ett collegieblock, utan 10-12 åtminstone. Jag har dem fortfarande sparade i en kartong i förrådet.

Ju äldre jag blev desto mer förändrades mitt fokus. Jag började tillskriva karaktärerna djupare, känslomässiga motiv till deras handlingar. Hittade på allt mer komplicerade bakgrundshistorier och lät fokus skifta från glättiga småbekymmer till mer ingående existentiella funderingar och livskriser.

Mitt skrivande djupnade alltså i takt med att tonåren passerade men min starka önskan till fullo få använda min fantasi kvarstod. Jag ville skapa realistiska texter – absolut! Men med den där lilla extra twisten. Jag ville skriva verklighetstroget men samtidigt utmana mina läsare att fundera i banorna OM.

OM samhället utvecklades men ändå förblev sig likt… OM människan skulle upptäcka att hon inte är ensam i universum… Ja, ni förstår själva.

Därför skriver jag nu i en genre som jag själv anser är realistiskt ur ett framtidsperspektiv. Där karaktärer och motiv är förankrade i våra dagars verklighet men där många av omständigheterna runt omkring dem har utvecklats till nästa nivå.

Framtidsdrama, helt enkelt.

Med detta sagt vill jag önska er alla en magisk helg. Kram på er och var rädda om varandra.

❤ Låt hjärtat vara med ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s