D – som i Deadline!

Ja, så var dagen här. Vid lunchtid passerade jag så att säga en avgörande milstolpe, i mitt liv i allmänhet och i min trevande författarkarriär i synnerhet. Jag passerade deadline.

Manuset är klart. Hugget i sten. Omöjligt att förändra. ”Universums mörka hemlighet” är uppladdat i dess slutversion, redo att gå i tryck. Men är jag redo?

Kort efter att jag givit förlaget mitt godkännande, drabbades jag av en vansinnig känslostorm. Jag har lagt så mycket tid på att redigera och korra, finputsa, fördjupa och ta bort. Plötsligt var allt det där över. Så många spänningar som bara löstes upp. En sådan prestationsångest jag plötsligt kände inför slutprodukten. Stolthet över vad jag åstadkommit. Skräck för vad omvärlden ska tycka. Kanske inte konstigt att jag fällde en utmattad tår.

Såhär fyra timmar efter deadline känner jag mig fortfarande fullkomligt utmattad. Känslorna avlöser varandra i rasande fart. Rädslan över att manuset ska gå till tryck med typ en miljon stavfel, trots åtskilliga granskningar, är just nu den dominerande. Det grämer mig. Mest av allt vill jag ju känna ren, exalterad glädje! Har jag dåligt självförtroende? För höga krav på mig själv? En enerverande fallenhet att måla fan på väggen? Kanske. Men så slår det mig; stavfel. Jag är ju inte den enda. Till och med de stora författarnas verk innehåller stavfel. Och så rysligt många kan de inte vara. Varför inte bara le åt dem och rycka på axlarna. Bjuda på dem, liksom.

Nu ska jag försöka landa i allt det här. Sortera tankarna. Sortera känslorna. Invänta ytterligare information från förlaget, som preliminärt releasdatum. Det bör bli någon gång i april. Overkligt att jag snart kommer se min bok tillgänglig på förlagets hemsida. Och på Adlibris. Måste nog andas och vänja mig vid den tanken också, tror jag.

Kram på er alla!

Låt hjärtat vara med ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close