Det kom en bok…!

Jag har försökt föreställa mig den, känslan av att hålla min egen bok i handen. Under många, långa månader har jag drömt om det magiska ögonblicket och så plötsligt- pang bara (!) hände det.

För mig innebar påsken inte enbart traditionsenligt firande med familjen. Visst hade vi en riktigt fin helg tillsammans. Umgicks. Målade ägg. Åt god mat. Åkte ut till havet för årets första fotbad.

Men förutom det, önskade jag min debutroman välkommen hem.

Jag tittar i backspegeln och inser hur mycket jobb jag faktiskt lagt ner. Vid sidan av redigeringsarbetet jobbade jag heltid på sjukhuset, läste en fördjupningskurs i kardiologi (som för övrigt fortfarande pågår) och en specialutbildning i AMLS – Advanced Medical Life Support. Det var en, på många vis, smått utmattande höst och vinter. Både fysiskt och mentalt. Hur jag än kämpade, tycktes jag inte komma någon vart. Det kändes liksom övermäktigt, alltihop.

Men november kom och AMLS blev godkänd. Fantastisk känsla! Nu är det snart maj och jag ska skriva mitt avslutande arbete i kardiologikursen, så nära att ta mig i mål även där. Och boken står i min hylla.❤

Det fanns stunder då jag ville ge upp, då jag kände att jag knappt orkade. Jag är glad att jag höll ut. Jag har fått en djupare respekt för den skapande processen, att skriva en bok är inget man ”bara” gör. Tvärt om. Jag vet nu vad jag vill göra annorlunda under arbetet med uppföljaren och jag är inte bara en egen bok rikare- jag är många nyttiga erfarenheter rikare också. Tacksam för allt jag lärt mig under arbetets gång. ❤

2 reaktioner på ”Det kom en bok…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s