En debutant på bokmässa!

Universums mörka hemlighet i Visto Förlags monter

Oj hörni. Var ska jag börja? Kanske ska jag bara utbrista ”VILKEN HELG!” Jag besökte inte bara Bokmässan i Göteborg för första gången, jag gjorde det dessutom som författardebutant. Jag och min bok bland alla tusentals människor. Ofattbart!

Fredagen började med en 5 timmar lång tågresa från Gävle till Göteborg, med tågbyte i Stockholm. Vi reste i solsken men möttes av skyfall och blev helt genomblöta under den korta promenaden från stationen till hotell Liseberg Heden, där vi bodde i 3 nätter. Vår plan var att ägna de första timmarna åt sightseeing, men nej – regnet övertalade oss att dricka ett glas bubbel på hotellet istället. På kvällen var det dags för ett efterlängtat möte (det jag nämnde lite hastigt i mitt förra inlägg). Jag fick nämligen träffa min fantastiska lektör för första gången. Oj så roligt! Vi hade ju mailat såpass mycket innan att det nästan kändes som om vi redan träffats, men att verkligen få göra det var naturligtvis jätte skoj. Utan hennes engagemang och proffsiga råd hade Universums mörka hemlighet aldrig blivit så bra som den faktiskt blev. Tusen tack Maria Crum, jag ser redan fram emot nästa års skål! ❤

lördagen var det äntligen dags – mitt livs första BOKMÄSSA! Vi hängde på dörrarna prick kl 09:00, min man och jag. Kan säga att vi blev smått överväldigade. Nog hade vi räknat med att det skulle vara stort, men kanske inte sååå STORT! Vi irrade runt bland montrar, hallar och vångsplan. Köpte massor av böcker och jag hade turen att få träffa så många trevliga författarkollegor, både från Visto och andra förlag. 😍 Jag hade signeringstid på eftermiddagen, men måste erkänna att jag smet förbi montern ett par gånger innan och redan då fick jag tillfälle att sälja och signera. Wow! Universums mörka hemlighet var så fin där bland alla de andra böckerna. Det var en oslagbar känsla, eller snarare oslagbara känslor. Stolthet, glädje och tacksamhet.

Jag & Universums mörka hemlighet i Visto Förlags monter.

Söndagen var det dags igen. Ännu en heldag på mässan och precis som på lördagen hade jag signering under mässans två sista timmar. Det kändes som om det var lite mindre folk denna dag. Ljudnivån var inte lika kaotisk och luften var lite lättare att andas. Gemensamt för de båda dagarna är att timmarna flög förbi. Trötta blev vi, både i huvuden, ryggar, ben och armar (vi råkade köpa väldigt många böcker = tungt att bära), men det var det värt. Som tur var hade vi bokat in en extra natt i Göteborg, och åkte alltså inte hem förrän på måndag eftermiddag. Söndagskvällen gick åt till vila och återhämtning i hotellets bastu. Kan tillägga att vi somnade ganska tidigt efteråt.

Ännu en bild från Visto Förlags monter

Sammanfattningsvis: MAGISKT! Jag längtar redan till nästa års mässa, och då hoppas jag på att kunna ställa ut mina två (!) böcker även i Fantastikgränden. Vi får se om det lyckas. Men en sak är säker, det kommer krävas något extraordinärt för att hålla mig borta från Bokmässan från och med nu. ❤

2 reaktioner på ”En debutant på bokmässa!

  1. Vilket välskrivet inlägg, så roligt att läsa. Minns inte ens när jag var på Bokmässan första gången, men förstår att du blev helt överväldigad, och tänk att få komma första gången som författare! Låter som att du dessutom lyckades sälja en del böcker, verkligen en bedrift med all den konkurrensen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s