I pandemins skugga

Tre månader har passerat sedan mitt senaste blogginlägg. Om den första tiden efter att jag släppt min debutbok kantades av glädjepirr och spännande bokevent så har det varit helt annorlunda nu, efter del två. Min bok och mitt författarskap har lite hamnat i skymundan, rampljuset har istället stulits av en världskändis. Någon som spridit skräck och oro under sitt korståg jorden runt.

Som några av er vet är jag inte bara författare, jag är sjuksköterska också. Under våren har mycket av min energi och till viss del också skirvglädje absorberats av oron kring hur vi inom vården ska klara av att hantera pandemin. Jag har (så vitt jag vet) inte varit sjuk men jag har tagit med mig jobbet hem på ett sätt jag normalt inte brukar. Att koppla av och gå in i den fiktiva världen har stundtals varit svårt och skrivandet har gått trögt. Jag har varit mentalt trött, helt enkelt.

Rent praktiskt har pandemin inneburit diverse inställda evenemang för min del; både Våryran i Fagersta, Ockelbomarknaden och nu snart Bokmässan i Göteborg uteblir. Helt rätt under rådande omständigheter, men ändå oerhört trist. Dock så har jag varit med om roliga saker också. Stjärnstoft fick ett riktigt fint omdöme i en av de lokala dagstidningarna där jag (på både gott och ont) blev jämförd med Jane Austen – ganska coolt egentligen. Jag blev intervjuad av Mitt Gävle och i måndags gjorde jag även debut i radio. Jag gästade Sveriges Radio P4 Gävleborg där jag snackade böcker och kombinationen författare/sjuksköterska nu i coronatider. Vill du lyssna på programmet så hittar du länken i slutet av detta inlägg 💜

Mentalt så har jag hunnit landa en del. Med tillförsikt vågar jag se fram mot en sommar och höst där coronatrenden långsamt vänder, eller åtminstone hålls någorlunda stabil. Jag har haft tre veckors semester där jag tyvärr inte har skrivit så mycket som jag ursprungligen planerat. Däremot har jag läst några riktigt bra böcker, följt en spännande tv-serie och inte minst – haft fantastiskt väder! Jag har varit på stranden flera gånger i veckan och till och med badat. Jag som normalt är något av en badkruka, trots att jag verkligen älskar vatten. Det jag vill säga med allt detta är att lugnet så smått börjar återfinna sig, och med det kommer skrivglädjen tillbaka. Jag hoppas på att snart vara ordentligt på banan igen.

Maila mig på malin.olsson.ssk@gmail.com om du vill köpa böckerna signerade, direkt av mig

En annan sak som verkligen gläder mig är det fina mottagande som Stjärnstoft fått av er läsare. Jag hoppades på att kunna skriva en uppföljare som var snäppet bättre än ettan. När jag läser alla värmande recensioner på Goodreads, Adlibris och Bokus känner jag att det nog har lyckats. Så tacksam och glad!

Nuvarande snittbetyg på Goodreads

Även om sommaren är här och livet stegvis börjar återgå till något som snudd på kan kallas normalt, får vi inte glömma att coronan fortfarande finns bland oss. Fortsätt hålla ut. Fortsätt hålla avstånd. Var rädda om er och om varandra. Och sist men inte minst, passa på att läsa vet jag!

Radiohuset i Gävle

Här kommer då länken, om du vill höra mig prata 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s